Professioneel Zingen Voor Iedereen (Boek)

€39.95

Voeg toe:

Prachtig vormgegeven en zeer uitgebreid en compleet zangboek.

Zingen is populairder dan ooit in Nederland. En daarmee is de vraag naar goed zangonderwijs enorm toegenomen. Tot nu toe was er geen boek dat compleet in die vraag voorzag. Gelukkig is er nu Professioneel zingen voor iedereen, waarmee iedere (aankomende) zanger(es) zichzelf nu kan ontwikkelen. Het boek is niet alleen geschikt voor diegenen die al actief zijn als zanger, maar net zo goed voor iedereen die dat wil gaan worden!

Het beste uit iedere stem.

De meeste mensen beginnen gewoon met zingen omdat ze het leuk vinden en gaan meteen aan de slag. Maar het is essentieel om uitgebreid stil te staan bij de eigen stem en zijn mogelijkheden. Immers: alleen het kennen van de mogelijkheden en beperkingen van de eigen stem maakt groei als zanger(es) mogelijk. Professioneel zingen voor iedereen wil weten wijst niet alleen de weg naar een optimaal gebruik van de stem. Het coacht iedere aankomende en gevorderde zanger(es) zijn vocale mogelijkheden optimaal te benutten om zo de zanger(es) te worden die hij of zij wil zijn. En wie kan daarbij beter de coach zijn dan Ineke van Doorn. Zij doceert al vele jaren aan diverse conservatoria, geeft masterclasses en is internationaal bekend als zangeres van jazz en improvisatie.

Praktijkboek.

Ineke van Doorn kent 'het vak' als geen ander. In Professioneel zingen voor iedereen neemt zij de (aankomende) zanger bij de hand en deelt haar kennis en ervaring op een zeer toegankelijke manier: enkele onderwerpen die behandeld worden zijn: ontdek en analyseer je eigen stem; wat is je doel als zanger; zangles nemen of niet; je stem als instrument; de juiste ademhaling; stem, lichaam en geest; improvisatie en variatie; hoe kun je het beste studeren. Professioneel zingen voor iedereen biedt volop praktische tips en een groot aantal oefeningen die 'gewoon' thuis kunnen worden gedaan.

Over Ineke van Doorn.

Ineke van Doorn staat in Nederland al jaren aan de top als zangeres van jazz en improvisatie. Ze studeerde af aan het Utrechts Conservatorium in de vakken klassiek piano en jazz vocaal. In de wereld van de muziek geniet Ineke internationale bekendheid en een grote autoriteit als zangeres en docente. Ze heeft grote en prestigieuze projecten achter haar naam staan. Ineke van Doorn treedt op in theaters, op festivals en in jazzclubs over de hele wereld. Met haar eigen ensemble Vandoorn, maar ook met internationale grootheden als Paul van Kemenade, Eric Vloeimans, Marc van Vugt, het befaamde Metropole Orkest, Kenny Wheeler, Norma Winsatone en Robin Eubanks. Haar cd Love is a golden glue werd bekroond met een Edison. Het eerste jazzproject van het Nederlands Kamerkoor werd uitgevoerd onder leiding van Ineke van Doorn (en met haar als gastsoliste).

Leer nog beter zingen en geef geweldige optredens!

Professioneel zingen voor iedereen behandelt alles over zangtechniek, studeren, optredens en audities in de genres pop, jazz, (hard)rock, r&b, country, folk, musical, reggae, ska, en dergelijke. Het is een duidelijk en prettig leesbaar handboek voor zowel de beginnende als gevorderde zanger(es); boordevol oefeningen, waardevolle tips en glasheldere uitleg. Dit maakt het boek ook zeer geschikt als lesmateriaal voor zangdocenten.

Leer je eigen stem kennen
Word bewust van je ademhaling
Werk aan je zangtechniek
Stel je eigen repertoire samen
Lees waarom en hoe je moet studeren
Haal de essentie uit de muziektheorie
raak bedreven in improviseren en variŰren
Leer je microfoon optimaal te gebruiken
Maak indruk bij audities
Overwin je podiumangst
Kleed en presenteer je goed
Leer hoe je ook in een studio of tijdens een sessie een prachtige sound hebt
Geef geweldige optredens
Leer met missers om te gaan
Houd je stem in topconditie

Auteur:Ineke van Doorn

Level:iedere ge´nteresseerde

Drager:boek

Uitgever:Strengholt

Uitgavejaar:2009

Druk:derde druk

Taal:Nederlandstalig

Aantal blz.:401

Bindwijze:hardcover

Beschikbaarheid:voorraadartikel

Artikelcode:103592

ISBN 13:9789049400354


  • Artikelcode: 103592