Speel Blues & Rock Deel 3 - Loek van der Knaap (Boek/CD)

€19.95

Voeg toe:

Deel 3 van de succesvolle methode. Maar liefst 76 pagina's met CD.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van het traditionele notenschrift en tabulatuur. Behandeld worden o.a. chromatiek en leidtonen, arpeggio's, harmonisch mineur en intervallen. Verder biedt dit boek veel mogelijkhede voor eigen invulling tijdens play along passages.

Het laatste deel uit de ‘Speel Blues en Rock’-serie gaat weer verder waar deel 2 ophield. Er wordt ingegaan op nieuwe toonladders, die je kunt gebruiken voor je blues- en rock solo’s, zoals harmonisch mineur en de beroemde ‘modes’, zoals dorisch en mixolydisch. Ook wordt aandacht besteed aan het spelen van arpeggio’s (gebroken akkoorden), het gebruik van leidtonen, chromatiek en nog veel meer. Belangrijk is dat in deel 3 een groot accent ligt op de eigen improvisatie. In veel songs hoor je een thema en een voorbeeldsolo, waarna je de gelegenheid krijgt om een eigen solo te spelen.

In plaats van een enkel hoofdstuk met play alongs, zoals in deel 1 en 2, zit in de meeste songs een meespeelgedeelte ingebouwd voor een eigen improvisatie. Ten slotte is dit het einddoel van de speel blues en rock-serie: het zelf verzinnen van een spetterende en inspirerende blues- of rocksolo!


Auteur:Loek van der Knaap

Level:gemiddeld

Drager:boek + CD

Geschreven in:notenschrift en tabulatuur

Uitgever:Alsbach

Druk:eerste druk

Taal:Nederlandstalig

Aantal blz.:76

Bindwijze:paperback

Beschikbaarheid:voorraadartikel

Artikelcode:103275


  • Artikelcode: 103275